Konijnen trimmen

Voor alle langharige rassen; Groot Angora, Angoradwerg, Angora Hangoordwerg, Teddydwerg, Teddy Widder, Leeuwenkopje, Voskonijn, Vosdwerg en kruisingen daarvan.

Middels een 6 weeks abonnement wordt voorkomen dat het konijn vervilt raakt. dit maakt het onderhoud voor u en mij eenvoudiger en voor het dier veel prettiger. Kijk bij de tarieven wat de kosten zijn.

Kruising langhaar konijnen hebben vaak een hele moeilijke vacht. Kom langs voor advies hoe deze dieren te onderhouden.

Tarieven:

  • Gewone borstel en knipbeurt                € 27,50 
    per uur (inclusief nagels knippen)
  • Alleen nagels knippen                             €  7,50
  • Noodbehandeling kontje scheren en

        wassen of maden behandeling             € 50,00

  • Volledig vervilt konijn knippen/scheren
    (evt. wassen kontje)                                € 85,00
  • Cavia knippen/wassen                           € 27,50

        per uur (inclusief nagels knippen)

Abonnement: 

Bij langharige konijnen is het beter op regelmatige basis de vacht te onderhouden. Zo worden klitten en viltplekken voorkomen en is het voor uzelf en mij veel minder werk en veel diervriendelijker voor het konijn.

Elke 6 weken terugkomen voor € 15,00 per keer.
Tevens worden de nagels dan gecontroleerd en bijgehouden.

Gediplomeerd

Ik ben gediplomeerd Cunicoloog en Konijnentrimster. Je kunt me ook vinden op de lijst van professionele konijnentrimmers. Ik sta onder de provincie Gelderland.

Verzorging van de konijnenpels.

Konijnen hebben een hele dunne huid. Het is belangrijk, bij het zelf borstelen van je konijn, dat je gebruik maakt van een goede zwijnenharen borstel. Met een kam door de klitten gaan is voor een konijn heel pijnlijk. Langharige konijnen moeten, afhankelijk van het ras en de haarstructuur, eenmaal per een of twee weken geborsteld worden. Sommige langhaarrassen kunnen toe aan slechts het borstelen rond de nek, in de oksels en rond de kont en geslachtsdelen. Echte Angora konijnen moeten iedere 3 maanden geknipt worden. Andere langhaarrassen hoeven niet perse geknipt te worden en als het tentoonstellingsdieren zijn dan gelden er sowieso andere regels, 
dan mag alleen rond de ogen het haar bijgewerkt worden.

Heb je een langharig konijn gewoon als huisdier dan is het prettig als het haar wat korter is. Vooral rond het kontje en geslachtsdelen is het van belang dit kort te houden zodat er geen poepresten aan het haar blijven plakken. In de zomer kan poep en urine vliegen aantrekken waardoor de maden erin komen. 

Konijnen worden nooit in hun geheel gewassen! Alleen het kontje in geval van poep en urine.

Er zijn ook konijnen die een moeilijke pels hebben omdat zij een kruising zijn van verschillende vachttypen. Bij zo'n diertje is een regelmatige knip of scheerbeurt de beste optie.

Dit is een konijn met een verkeerd vachttype. Deze zit eigenlijk altijd in de klit en de beste optie is scheren of zeer kort geknipt houden.

Een goede Teddydwerg heeft een makkelijk pelsje. Er zijn echter ook Teddy's met een te wollige vacht die snel vervilten.

Een Angora hangoordwerg heeft een wollige pels. Dit ras moet naar gelang de lengte en het seizoen geknipt worden.

Ook een kortharig konijn (Rex Hangoordwerg) kan gruwelijk verharen en hebben dan een beetje hulp nodig.

Een vervilt konijn moet geknipt of geschoren worden. Als het vervilte gedeelte dicht op de huid zit is dit een tijdrovend werkje.

Kruising Teddy Widder x Leeuwenkop. Deze vachten zijn een beetje onvoorspelbaar en raken vooral bij de kont en rond de kop in de klit.

Langharige cavia's kunnen ook zodanig bijgeknipt worden dat het dier weer goed kan zien en er geen poep of urine in de lange haren blijft zitten.

Het vrijhouden van lange haren bij de ogen is belangrijk om irritatie te voorkomen.

Ook voor geslachtsbepaling van uw konijn kunt u bij mij terecht.

Voorbeelden

Angora Hangoordwerg

Angora's moeten elke 3 maand geknipt worden. De pels van deze ram was al mooi lang geworden. Nu weer strak in 't pak ;-)

Leeuwenkop Hangoordwerg

Jong leeuwenkopje van 7 weken oud. Een 'jeugdvacht' is wolliger en moet in het begin vaker geborsteld worden. 

Groot Angora

De grote Angora kan geknipt of geschoren worden, afhankelijk van binnen of buitenhuisvesting of het al dan niet naar shows gaan.